СРЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ

 От 24 до 28 октомври нашето училище беше домакин на първата международна партньорска среща. На 24 октомври тържествено посрещнахме гостите  шестте страни партньори.


Посещение на уроци в 52 ОУ

Гостите посетиха различни класове в 52 училище и наблюдаваха работата на учениците в часове по музика, изобразително изкуство, литература и английски език

Концерт "Талантливите деца на 52 ОУ"

Специално за гостите беше изнесен концерт, в който участваха настоящи и бивши талантливи ученици от 52 ОУ.

Сцена на концерта беше амфитеатралното фоайе на Националния исторически музей.

Гост на събитието беше Теодор Петков- кмет на район Витоша.

Културната програма:

Културната програма, която предложихме на партньорите включваше:

  • посещение на Боянската църква
  • разглеждане експозицията на НИМ
  • разходка в центъра на София 

Работните срещи:

По време на работните срещи бяха обсъдени предстоящи дати по проекта.

В края на срещата всички участници попълниха анкета, в която дадоха висока оценка на работата ни като домакин на събитието.

Срещата в Холандия

Срещата в Италия

От 05.11. до 11.11.2017 г. в град Акуила, Италия беше проведена 3-тата среща на ученици и учители, на която всяко от училищата-партньори трябваше да представи типична за своята страна културна дейност. Нашите представители Марина Чуканова, Максим Палчев, Стефан Ангелов и Кийра Йорданова изпълниха танца ръченица, с което достойно представиха училището и страната ни. Момичетата и момчетата от 5 и 6 клас се включиха активно във всички дейности, организирани по време на срещата.

Срещата в Испания

Последната среща по проекта беше проведена в Лас Палмас де Гран Канария, Испания, през периода 15 - 21.04.2018 г. Учениците от 6 и 7 клас Димитър Мукарев, Борис Тодоров, Виктория Михайлова и Мария Киркова представиха пред партньорите Българската Коледа, както и дейността на планинската спасителна служба към БЧК; включиха се активно в организираните от училището-домакин спортни, творчески и доброволчески дейности.